Menu Show main menu
Back to top
thumbnailbad-to-the-bone

Twitter mee #OJCNirwana

Bad to the Bone

Zaterdag 14 oktober staan de mannen van Bad to the Bone in Nirwana! In het voorprogramma staat BloYaTop die op het Tuinfeest een geweldige show hebben weggeven.

Bad to the Bone

Zinderende liveshows bezorgen Bad to the Bone een reputatie als een van de opwindendste Nederlandse rock & roll-groepen. Voordat ze nog maar een plaat hebben gemaakt, hebben ze al lovende aanbevelingen van oudgedienden zoals Mick Ronson en Dr. Feelgood-zanger Lee Brilleaux op zak. Ook de befaamde Britse rhythm & blues-producer Mike Vernon, die ze een demo toesturen, raakt enthousiast. Deze top producer produceert  het eerste album, getiteld Bad to the Bone.

De band heeft al snel de reputatie van meest spelende Club act van Nederland.

Na het zeer succesvolle debuut volgt het wederom door Mike Vernon geproduceerde:  Whirlwind On Fire, waarop ditmaal Kinks-toetsenist Ian Gibbons te gast is. Op deze plaat zijn de r&b-invloeden iets teruggedrongen, ten gunste van vlijmscherpe Rock ‘n’Roll. Niet lang daarna komt de groep tot de conclusie dat ze in Nederland haar plafond bereikt heeft en start een uitgebreide afscheidstournee met als hoogtepunt een allerlaatste optreden  in Paradiso.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Marc en Maarten Ibelings blazen de band in 1996 nieuw leven in, samen met bassist Paul van Schaik en ex-Doppelgängers-drummer Karel Dops. Platenfirma Play It Again Sam brengt in 1998 : Primitive Urge uit. Het derde album van Bad to the Bone  geproduceerd door voormalig Spasmodique-drummer Reinier Rietveld.

Daarna wordt het stil rond Bad to the Bone, heel stil, jaren gaan voorbij totdat het 2017 is, de band is terug...  met het beste Album ooit gemaakt : Thirteen, klaar om Live de podia wederom te bestormen, zwetende en dampende zalen achter te laten...

BAD TO THE BONE.....      

BloYaTop

BloYaTop is al een aantal jaren een begrip in de Limburgse rock- scene. Aanvankelijk maakten zij furore als dé ZZ Top tribute-band van het zuiden. Zoals het een band die verder wil komen echter betaamt, werden er steeds meer eigen werken aan de setlist toegevoegd.

Dat resulteerde inmiddels in drie albums (Why Waltz 2012 – MayDay 2014 – Fever 2016) die gretig aftrek vonden bij een gestaag groeiend aantal fans. Die groei zit er nog steeds in, want het vierde album is in de maak, binnenkort komt een nieuwe single plus clip uit.

Naast zaalshows, een support tour met oa De Wolff, werden ook grotere festivals als Park City Live en Bospop aan gedaan, waar de band enthousiaste reacties van zowel publiek als pers oogstte.

Koop je kaarten nu voor maar €5,- hier: https://shop3.ticketscript.com/channel/html/get-products/rid/93XAP9PE/eid/359356/date/2017-10-14/tsid/278037/sid/0/language/nl