Menu Show main menu
Back to top

Twitter mee #OJCNirwana

Birth of Joy & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 08 Feb 2014


Birth of Joy

Met 97 shows in 2013, verspreid over heel Europa en Amerika, hebben de psychedelische rockers van BIRTH OF JOY inmiddels al wel bewezen een echte live sensatie te zijn. De band blijkt een meester in het oproepen van een oergevoel dat in velen van ons verscholen ligt. Een gevoel dat al tijden staat te springen om uit te breken. Een gevoel dat je ervaart als je iets puurs meemaakt, iets echts, iets authentieks. Nou, deze mannen hebben het in ieder geval allemaal: een dikke portie sex, drugs en rock&roll to the max! Bloed, zweet en … voornamelijk alcohol!

Met een minimale bezetting van gitaar, drums en scheurend combo-orgel zorgt dit beukende en groovende rock&roll trio voor een superstrakke en melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-Sound van MC5, de toegankelijk pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Bob is een maniakale drummer uit de John Bonham-school, Gert-Jan zweept zijn orgels tot op een waar orgasme en Kevin lijkt een gereincarneerde power-versie van Jim Morrison. Maar de heren, zelf geboren in de jaren 80, gaan verder dan alleen terug naar retro en zorgen met invloeden van grunge, stoner en punk voor een nieuwe en eigen sound die staat als een huis!

Het nieuwe album PRISONER werd in November 2013 opgenomen en geproduceerd door Joris Wolff (o.a. De Staat, Within Temptation en Mister and Mississippi) en is gemasterd door Brian Lucey (o.a. The Black Keys, Artic Monkeys, David Lynch en Dr. John).

Met wereldwijde platendeals (Long Branch Records/SPV, Grand Palais/Modulor en Suburban) en een publishing contract bij Talpa op zak, zullen deze heren het komende jaar eens even laten zien hoe er echt gerockt wordt! Sidder, beef en beuk als de gekste en vergeet vooral al dat indien-geneuzel, want dit wordt namelijk KNALLEN!

DISCOGRAFIE
2014 Prisoner (CD/LP, Long Branch Records/SPV, Grand Palais/Modulor, Suburban)
2013 The Sound of Birth Joy (CD/LP, Modulor)
2012 Make Things Happen (CD, re-release, Suburban)
2012 Life in Babalou (CD/LP, Suburban)
2011 Make Things Happen (single EP, Suburban)
2010 Make Things Happen (CD, Birth of Joy)

2014
- Eurosonic (NL)
- Noorderslag (NL)
- ILMC, Londen (UK)
- SXSW, Texas (USA)
- Nirwana Lierop (NL)
- Paaspop, Schijndel (NL)