Menu Show main menu
Back to top
CBP-band-foto-tegelvloer

Twitter mee #OJCNirwana

Candybar Planet & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 07 Dec 2013

Foto albums bij nirwana:

7 december 2013 - Space Invaders

Candybar Planet

Optredens in Nirwana:

7 december 2013
17 maart 2012

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Candybar Planet back in business

Candybar Planet werd in 1994 opgericht in Eindhoven en was een van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity scene, samen met met 35007 en niet veel later ook 7Zuma7, Peter Pan Speedrock en The Spades. Met hun nietsontziende grooves en catchy zanglijnen had de band jarenlang groot succes op de Nederlandse podia.Na het fameuze 'legertent' optreden op Dynamo Open Air in 1996, was het hek van de dam.

Candybar Planet maakte snel furore in België, Duitsland en Tsjechië. Tot verdriet van vele fans legde de band in 2002 het bijltje erbij neer, uitgezonderd het eenmalige optreden bij de officiële opening van de nieuwe Effenaar, in 2005.

Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan: oprichters Murphy van Oijen op gitaar en zanger-gitarist Richard 'Luke' Plukker maakte in 2011 een doorstart, samen met Koen Rijnbeek op drums. Begin 2013 wordt de band versterkt door Roel 'Dr.No' Aben op bas. Tijdens de eerste shows in de Effenaar, op Paaspop en Speedfest toonde Candybar Planet zich als vanouds. Nog steeds hoort Candybar Planet tot dé internationale stonertop.

Afgelopen september brachten ze in het toepasselijke Evoluon het eerste nieuwe album uit sinds 2000: 'Timelapse'. Alleen maar lovende recensies!!

“Telkens wanneer de aandacht dreigt te verslappen, zorgt een geweldige riff of een onweerstaanbaar refrein er weer voor dat je als luisteraar de air guitar ter hand neemt en meegaat in de onweerstaanbare groove van het viertal” - 3voor12.vpro.nl

Meer info over Candybar Planet:
Website: http://www.candybarplanet.nl

Facebook: ttp://www.facebook.com/candybarplanet