Menu Show main menu
Back to top
de-likt

Twitter mee #OJCNirwana

De Likt & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 22 April 2017

Foto albums bij nirwana:


De Likt

De Likt is een eigenzinnige electronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het drietal – Jordy Dijkshoorn (Simon), Giorgi Kuiper en John van Beek- leerde elkaar in de herfst van 2013 kennen en had gelijk een klik. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky opsmuk van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontstond al snel een eigen geluid.

Nog zonder iets uitgebracht te hebben, wist De Likt in de loop van 2014 een grote fanbase aan zich te binden door verrassende optredens op festivals als Oerol, Bevrijdingsdag en Metropolis. In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum tijdens een legendarische avond in een in recordtijd uitverkochte WORM (Rotterdam). Kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams met me’. Na een bomvol festivalseizoen bracht De Likt in oktober 2015 de eerste singel / clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’ uit. Deze singel / clip werd erg goed ontvangen. Binnen een maand werd de clip ruim 170.000 keer bekeken en wist de mainstream media (o.a. 3FM, DWDD, etc.) de jongens erg goed te vinden.

Vanaf januari 2016 startte De Likt hun eerste echte clubtour door het hele land. Ook werd de clip van Thunderbolts & Lightning met Jack Parow uitgebracht. De clubtour liep naadloos over in een festivaltour, waar festivals als Paaspop, Vestrock en Kralingsche Bos festival al legendarisch bleken en festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Rotterdam Unlimited nog in het verschiet liggen. Met meer dan 100 shows is 2016 nu dus al een bizar jaar voor De Likt.

Simon (Jordy Dijkshoorn)- woordjes, Giorgi Kuiper - knopjes, John van Beek- knopjes

Kaarten in de voorverkoop voor maar €8,- 

https://shop3.ticketscript.com/channel/html/start-order/rid/93XAP9PE/language/nl 

De Likt - Ja Dat Bedoel Ik: