Menu Show main menu
Back to top
GOTCHA-copy

Twitter mee #OJCNirwana

Gotcha & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 02 Mei 2015

Foto albums bij nirwana:


Gotcha

Gotcha! is terug! Of nee: Gotcha! is er weer! Met Back To The Moon brengen de roemruchte Haarlemmers hun eerste nieuwe cd uit sinds halverwege de jaren negentig, toen ze met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo en hiphop heersten over de Nederlandse podia. Maar noem het vooral geen comeback. Het is een re-entry! Gotcha! was niet dood, Gotcha! sliep. Gotcha! was even buiten de dampkring beland. Nu is Gotcha! wakker, terug op aarde, opnieuw gematerialiseerd – aargh, wat maakt het uit? Gotcha! is terug! Nee: Gotcha! is er weer!

Legendarisch is een woord waarop je zuinig moet zijn, maar bij het van oorsprong Haarlemse collectief Gotcha! mag het best. In de tijd van hun eerste drie platen (Words and Music From The Lowlands, Gotcha! Gotcha! en Four: It' The Terra P-funk From Beyond Space) was het waarschijnlijk de coolste band van Nederland. Optredens waren steevast stomende, euforische bedoeningen, het publiek altijd uitzinnig. In de studio voor hun debuut kregen ze bezoek van George Clinton. Ook buiten het podium vormde de band een opvallend, luidruchtig gezelschap. Volgens de verhalen soms ook legendarisch lastig, wat de mythevorming zeker niet in de weg zat.

Back To The Moon stoomt, is aanstekelijk en verrast. ‘Futuredelic rock ‘n’ roll’, noemt de groep het nieuwe brouwsel. Luisterend naar het album zou je tal van referenties kunnen opnoemen – van Bowie tot Beck, van Zappa tot Daft Punk, en natuurlijk komt er een zweem van Funkadelic voorbij. Maar beter is het om te zeggen dat Gotcha! zichzelf heeft heruitgevonden zonder haar ziel te verliezen. Dat belooft heel wat, en het schreeuwt om een spoedige, grondige en zweterige terugkeer op de clubpodia.

Zeiden we ‘terugkeer’? Sorry, we bedoelen natuurlijk: Re-entry! Hoe dan ook, Gotcha! is er weer!

Gotcha! is E1 Ten, Nyjolene Grey, Martijn Bosman, Arnold Smits, Erik Boon, Vincent Smeenk, Pieter Smeenk, Joep Smeenk en Rudi de Graaff.

1e single release begin december 2014 – Free

2e single release eind januari 2015 – Home

Album release ‘’Back to the Moon” 1e week februari 2015

Verkrijgbaar op vinyl en CD.

 

Album tour start 06-03-2015