Menu Show main menu
Back to top
HPpersfoto

Twitter mee #OJCNirwana

Handsome Poets & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 11 April 2015

Zaterdag 10 Nov 2012


Handsome Poets

In januari 2010 verscheen het voor de film Chance opgenomen nummer Blinded als single, welke door de landelijke stations werd opgepikt en de band veel publiciteit opleverde. De single zelf eindigde op nummer 32 van de Mega Top 50, terwijl de band de titel 3FM Serious Talent ontving.

In november 2010 verscheen de tweede single, Dance (The War Is Over). Deze werd uitgeroepen tot 3FM Megahit. Het nummer verscheen in televisiespots, zoals voor het RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Op 12 november 2010 speelde de band in het VARA-programma De Wereld Draait Door.

De winter werd in de studio doorgebracht om de eerste volwaardige cd op te nemen. Deze cd, getiteld Handsome Poets, verscheen op 25 maart 2011. De dag ervoor stond de band wederom in De Wereld Draait Door met hun derde single, (We Can't Be) Saints.

10 april 2011 won de band de 3FM Serious Talent Award die hij tijdens een optreden in de Amsterdamse Melkweg kreeg uitgereikt.[1]

Voorafgaand aan de 3FM Serious Talent Tour met Chef'Special en The Hype speelde de band enkele malen in het voorprogramma van de Zeeuwse band BLØF. Ook speelt de band in het voorprogramma van o.a. Hurts, Scouting for Girls en Naked and Famous. In de zomer van 2011 speelde de band op 60 festivals waaronder Lowlands, Concert at Sea, Xnoizz Flevo Festival en Appelpop. In december sluit de band het jaar af met een Handsome Poets Kersttour.