Menu Show main menu
Back to top
Jett-Rebel

Twitter mee #OJCNirwana

Jett Rebel & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 15 Maart 2014

Foto albums bij nirwana:


Jett Rebel

Is there Life On Mars?” vroeg David Bowie zich 43 jaar geleden af. En of er leven is op de rode planeet, David. Meet Jett Rebel, flamboyante muziekgod van beroep en popheld van het heelal. Sinds zijn geboorte 23 lichtjaren geleden is het er nooit meer rustig geworden. Met een open blik zet hij de complete intergalactische muziekgeschiedenis naar zijn hand op de EP's Venus en Mars. Vanuit zijn studio, om de hoek van Sun Ra, naast Paisley Park en een deur verder dan die van Ziggy Stardust, stromen de meest onweerstaanbare liedjes de ruimte in. Geboren als Jelte Tuinstra stroomde er al van jongs af aan muziek door de aderen van Jett, die door een passerende Wizard, A True Star Jett Rebel gedoopt werd. Zijn oom Brian Wilson wijdde hem in in de wereld van de studio en zelf ontdekte hij de gitaar, drums, toetsen en basgitaar. Zijn fantasie kreeg hij cadeau bij zijn geboorte en reikt tot de uithoeken van het universum.

In huize Rebel bestaat de hokjesgeest niet, is er van het begrip 'compromis' nog nooit gehoord en bestaan regels er om overtreden te worden. Het enige dat telt is een ongebreidelde energie, creativiteit en een overdosis fun. Experimenteren en niet weten waar je op uit komt is geen doel maar een uitgangspunt. Bijvoorbeeld door in een jaren zeventig liedje akkoordprogressies en melodielijnen uit de eighties te gooien. De studio is zijn thuis, het podium de plek waar hij voor leeft en waar alles los gaat.

Tijdens zijn zinderende concerten komen Venus (de vrouw, yin) en Mars (man, yang) samen op het podium voor de nodige sexy time op de planken. Het is het geluid van een band die planeten uit hun baan schiet en zwarte gaten veroorzaakt in uithoeken van de Melkweg. De energie en seks spat van het podium door een band die het publiek pas loslaat als het zwetend, dampend en met kapotgedanse voeten neervalt. Meisjes willen bij Jett zijn, jongens willen Jett zijn. De rest van het sterrenstelsel is inmiddels gevallen voor übercatchy pophits als Tonight, Louise of Do You Love Me At All. Jett is nu helemaal klaar om ook die kleine blauwe bol genaamd Aarde in beweging te krijgen, met een Megahit en status van 3FM Serious Talent als eerste wapenfeiten. Is planeet aarde ook klaar voor Jett Rebel?