Menu Show main menu
Back to top
Foto-Kraantje-Pappie-1-40

Twitter mee #OJCNirwana

Kraantje Pappie & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 06 Dec 2014

Zaterdag 28 April 2012

Foto albums bij nirwana:

6 December 2014 - Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakten staat symbool voor zijn leven de afgelopen twee jaar. In 2009 tekende hij op het label Noah’s Ark enverscheen de EP ‘Boulimia’, maar sinds 2012 is het hek echt van de dam. Na de release van de single ‘WaarIs Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kanNederland simpelweg niet meer om hem heen. De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantjein combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) bleekdus een gouden greep te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die KraantjePappie neerzet. Hij deed sinds zijn landelijke doorbraak ruim 250 shows, van de grote poppodia (met o.a deSemi Bekend clubtour) tot aan grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands. Daarnaast trokhij afgelopen zomer langs de populaire vakantiebestemmingen als Lloret de Mar en Sunny Beach met eenzomertour. Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mcFiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis.

Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben, is de kans groot dat je hem op radio of tv voorbij hebt zienkomen. Hij is een graag geziene gast bij de landelijke media, doet wekelijks ‘De Week in Rap en Roer’ bijGiel Beelen op 3FM en is presentator bij BNN’s ‘De Social Club’. Om maar wat te noemen. In België komt hijregelmatig over de vloer bij JIMTV en Studio Brussel en was hij te gast bij het populaire tv-programma’Vrienden Van de Veire’. De opvolger van zijn debuutalbum is wederom geproduceerd door Nightwatch enbrengt je meer Kraantje Pappie, maar dan nog beter. Met meer ervaring op zak weet hij zijn verhaal nogbeter te vertellen en laat hij hier en daar meer zien en horen van de persoon Alex van der Zouwen. Hetalbum is verschenen op 14 maart en werd uiteraard weer gereleased op Noah’s Ark. De eerste single ‘MetZ’n Tweeën’ werd direct gebombardeerd tot 3FM Megahit. Na de release van ‘Crane II’ trok Kraantje Pappiein april samen met de Deventer hiphopformatie FATA (getekend op Kraantje Pappie’s eigen labelBankpioniers) langs diverse poppodia in Nederland en België met de ‘Crane II en Jongvolwassen clubtour’.Wat volgde is een zomer vol shows in het buitenland voor o.a. Totally Summer en festivals in Nederland enBelgië (waaronder Pinkpop, Solar mainstage en Dutch Valley). Wat je moet meenemen naar een show vanKraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Bombay maar vooral je zin om heel erg hard te gaan.En zo begint het verhaal weer van voren af aan: ”Feestie!”

raantje Pappie en Fata op CLUBTOUR TWEE
De Groningse rapper Kraantje Pappie brak ruim drie jaar geleden door bij het grote publiek met de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’. Zijn vaak humoristische teksten en messcherpe flow in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Noisia, bleek een gouden greep. Afgelopen zomer reisde hij stad en land af met zijn festivalhits 'Feesttent' en 'Mijn Nacht' en onlangs bracht hij de single 'Droom' uit. Sinds zijn landelijke doorbraak deed Kraantje meer dan 400 shows, van de plaatselijke feesttent en discotheek tot aan de grote festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Lowlands.

De clubtour van begin 2014, ter promotie van Kraantje zijn nieuwe album 'CraneII' en Fata hun debuutalbum 'Jongvolwassen' was populair en stond als een huis. Na dit succes is er veel vraag geweest vanuit poppodia die nog niet aangedaan waren om ook bij hen eens langs te komen; en zois TOUR TWEE is geboren. Ook deze keer haalt Kraantje weer alle muzikale pareltjes van zijn Bankpioniers (eigen label) stal. Met Jeftuz en Roëndy Rosanjo als supportacts en Roelie Vuitton, Abbeye, Cazz Major, Fiddox en Roberto Tan als extra gasten op het podium is het Feestie helemaal compleet!

Fata
Fata uit Deventer is andere koek. Een groep vrienden bestaande uit Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbusch die staat voor positieve, soulvolle en realistische hiphop. Waar Wantigga en Louis Bordeaux verantwoordelijk zijn voor de producties en het FATA geluid, vullen K1 Kerbusch en Wan elkaar perfect aan op vocaal gebied. De gezongen refreinen van Louis Bordeaux, die vaak meteen in je hoofd blijven hangen, maken het af.

Jeftuz
Jeftuz is een (Future) RnB/hiphop producer uit Groningen. Hij is al enkele jaren bezig met het maken van zijn eigen producties, die variëren van smooth en knap geproduceerde r&b tot aan hiphopbeats, maar de laatste tijd maakt hij ook furore met de remixes die hij maakt van bestaandenummers. Wat heet, deze remixes zijn een regelrechte hit op Soundcloud. Zo werd zijn versie van Justin Bieber’s ‘All That Matters’ alleen al meer dan een miljoen keer gestreamed op Soundcloud. Het gevolg is dat mensen over de hele wereld – waaronder een hoop Amerikanen – nu bekend zijn met de naam Jeftuz.

Roëndy Rosanjo
DJ/producer Roëndy Rosanjo maakt energieke EDM die een volle dampende club nog meer laat zweten. Met het zelf uitgeroepen genre 'Caribbean Drums' trakteert hij het publiek op een zeer opzwepende set van dance, club, house, dancehall en moombahton. Voor een energieke, strakke, dansbare en eclectische DJ-set ben je Roëndy Rosanjo dus aan het goede adres