Menu Show main menu
Back to top
mmpresspic2

Twitter mee #OJCNirwana

Memphis Maniacs & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 23 Mei 2015

Vrijdag 26 Dec 2014

Donderdag 26 Dec 2013

Zondag 26 Dec 2010


Memphis Maniacs

MEMPHIS MANIACS is een live mash-up collectief met een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label of airplay. Ruim negen jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jonge mannen op het lumineuze idee om  live mash-ups te brengen. Er ontstond een band die klinkt alsof een DJ knallers uit zéér diverse genres door en over elkaar heen gooit, maar waarbij de draaitafels zijn vervangen door instrumenten.  Het resultaat: Een onovertoffen live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat.

 

De formule bleek te werken en Noorderslag 2011 luidde een landelijke doorbraak in. Vanaf zomer 2011 overtuigden de Memphis Maniacs door honderden zeer uiteenlopende festivals plat te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Zwarte Cross, Valtifest). 

 

Met een grote clubtour begin 2015, die eindigt in Paraiso, presenteren de Masters van de Mash-Up in 2015 een hagelnieuwe show met volledig nieuwe mash-ups. Nog beter, nog strakker, maar nog steeds 100% Maniacs.