Menu Show main menu
Back to top
kubb-king

Twitter mee #OJCNirwana

Open Lierops Kubbkampioenschap

Lierops ‘Kubbkampioenschap’ voor het goede doel!

Krijg jij ook een harde paal wanneer je aan Zweden denkt? Schrijf je dan in voor het allereerste ‘Open Lierops Kubbkampioenschap’. OJC Nirwana en Scouting Lierop slaan de handen ineen om dit populaire en van oudsher Zweedse spel, in competitievorm naar Lierop te halen.

Het spel Kubb, wat ook wel ‘Vikings-schaken’ wordt genoemd, is een soort Jeu de Boules voor mensen die nog niet weten wat een midlifecrisis inhoud.

Het is een super makkelijk, maar tactisch spel. Door het gooien van houten stokken probeer je de blokken van je tegenstander omver te gooien om zo als eerste met de stok de koning omver te mogen werpen. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal zes spelers dus begin als de wiedeweerga al je what’s app-groepen te spammen opzoek naar teamgenoten want hoe meer spelers hoe meer kansen op de overwinning.

Omcirkel 28 mei met rood in je agenda en begin vast te gooien met alles wat je maar kunt vinden, want we verwachten een groot en kundig deelnemersveld. De inschrijfkosten zijn vijf euro per team en de opbrengst komt ten goede van OJC Nirwana en Scouting Lierop en een school voor blinden kinderen in Sukabumi, Indonesië . Voor de winnaar ligt een ticket klaar naar het officiële NK Kubb in Nijerveen! Inschrijven kan via kubbkampioenschaplierop@gmail.com

PS. Ook mensen die wel weten wat een midlifecrises inhoud en géén harde paal krijgen wanneer ze aan Zweden denken zijn overigens welkom.

De winnaars van deze prachtige middag waren Bart Sijbers en Dave Minten