Menu Show main menu
Back to top
Banner

Twitter mee #OJCNirwana

Rockin Roots

2de Kerstdag wordt er een als nooit tevoren. Het wordt iets nieuws, maar toch authentiek! Op 26 december 2014 gaan we terug in de tijd. Terug naar de tijd waar legendes werden geboren en waar de muziek nog puur was.

Dit festival telt maar liefst 4 bands die teruggrijpen naar de Amerikaanse muziektraditie Deze avond staat daarom in het teken van Blues, Roots en Rockabilly!

De deuren zijn al om 16:00 open, dus kom op tijd!

 

Line-Up:

Dead Elvis & His One Man Grave

Doghouse Sam & his Magnatones (B)

Hillbilly Hayride

Hi-Tombs

 

RR

 

 

Dead Elvis & His One Man Grave

11DeadElvis

Elvis... dead? Yep, just believe me... he is!
Longgone dead and done but not just quite done!!
The Memphis Stiff is rockin' like never before, back from the grave,
alone and more primitive then ever before!
Takin' care of business as a ONEMANBAND!
Dead Elvis without the Memphis Mob, Pills or viva Las Vegas!
Just one monster playing drums, guitar and howlin' like he has got nothing to lose!
This is primitive Rock and Roll as it is ment to be, sounds that will wake you
up from your Top 40 NIGHTMARE!!!

Since late 2006 dead Elvis had a worldwide impact and has become a inspiration to many.
His haunted styleof Rock and Roll is burnin' like wildfire
and gainin' a evergrowing fanbase across generations and genres.
This deadman is cookin' up a damn fine "primitive-trash-a-billy-monster-rock'n'roll-soup"
and serving it on a dirth flat platter!! I bet ya, that will be messy!!

In 2009/2010 Dead Elvis released his long awaited full length album called "Dig 'em up!".
This album is a compilation of early, sold out releases on different labels and features
14 wild and primitive songs that guarentee to melt your brain!

Over the past years Dead Elvis has played shows all around the world in countries like:
Japan, Brazil, Uruguay, China, Chile, Turkey, Argentina, Hungaria, Italy, Finland, Spain and many more.

From 28th of July till 30 september 2012, dead Elvis will go on a 2 month tour in Brazil
and Europe called "Frantic over the Atlantic with the Fabulous Go-go boy from Alabama".
A special tour split 7" will be released on Mama Vendetta Records From Brazil.

Two other new 7" releases on Monster Mash Records and Stencil Trash Records are planned in July and August 2012.
Some facts:
* Dead Elvis was the 1st onemanband to ever tour in Chile China and Turkey.
* Dead Elvis has been touring China & japan twice in 2010 and has third Asia tour coming up Feb 2012.
* dead Elvis did 21 shows in Latin America (Brazil, Uruguay, argentina and Chile)
* Dead Elvis played his first ever show at legendary Paradiso Amsterdam, the Netherlands.
* Dead Elvis played at the opening of the "Freitag" shop in Cologne Germany
* Dead Elvis was invited by the mayor of Paraiso do Norte, Brazil to play at their local venue.
* Dead Elvis sold out 2 releases by preorder, several days before the actual releasedate.

 

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse-Sam--His-Magnatones

Doghouse Sam heeft de afgelopen 2 jaren heel wat naam en faam gemaakt met zijn Magnatones. In de internationale pers werd hij omschreven als een authentiek en uniek talent (Japan), werd hij geroemd om zijn beklijvende songwriting (Polen & UK) en zijn veelzijdige, straffe stem (Frankrijk). De media merkte zijn unieke gitaarstijl op (Benelux) en prees zijn virtuositeit op de bluesharp (Duitsland). In 2014 werd de band dan ook niet onverwacht winnaar van de Belgian Blues Challenge! Kenmerkend voor de Doghouse concerten zijn steevast de intense doorleefdheid en de rauwe benadering van de Rhythm’n’Blues.

Vanaf 2015 zal deze Rhythm’n’Roots sensatie toeren met een volledig nieuwe show én een nieuwe CD, genaamd “Knock Knock”. Deze plaat wordt weerom wereldwijd uitgebracht via BluesBoulevard en
de ene songparel na de andere wordt aan elkaar geregen (Bealestreet.be). Doghouse Sam’s mix
tussen rauwe Blues en elektrische Americana is door het gerenommeerde Duitse magazine

Bluesnews omschreven als een kruising tussen de Paladins en Howlin’ Wolf !

Maar wat dit trio nu écht zo wervelend en fascinerend maakt (rootstime.be), is hun tomeloze energie en enthousiasme op het podium. Met virtuoos Jack o’Roonie op de contrabas en creatieve duizendpoot Franky Coumans (verkozen tot beste drummer van Nederland in 2010) op de drums, staan Doghouse Sam & his Magnatones garant voor een onvergetelijk concert dat de toeschouwer bij de strot grijpt.

Nieuwe songs, nieuwe live-show, en dat alles in die ondertussen typerende doghouse stijl... Dit wordt weerom genieten van muziek in zijn meest
pure vorm!! Authentieke blues van de bovenste plank! Zorg dat je erbij bent!

 

Referenties Doghouse Sam & his Magnatones:

Bealestreet.be

Beginnen met een “Klop klop, wie is daar?”-grap zou iets te voor de hand liggend zijn, maar om met de deur in huis te vallen: Doghouse Sam & His Magnatones zijn terug met een nieuw album Knock Knock! Kom maar binnen!

Onze nationale blues-trots gaat verder op het élan van Buddha Blue, en rijgt de ene na de andere songparel aan elkaar. Heerlijke up-temponummers zoals opener Something’s Wrong, All I Need Outta You en het niet te versmaden Doghouse Boogie krijgen zelfs de meest doorwinterde bankzitter moeiteloos aan het dansen, terwijl ballades zoals Times Takes Care, Road en Tell A Tale ook de tegelplakkers onder ons niet teleurstellen. Doghouse Sam is nòg beter bij stem dan op zijn eerste album, en zou wat mij betreft gerust nog wat meer mogen uithalen à la Time Takes Care.

 

Rootstime.be

Al bij het verwijderen van het beschermend omhulsel komt je de geur van nieuwigheid, klasse en gedeeld enthousiasme tegemoet, de grondlaag waarop het trio Wouter ‘Doghouse Sam’ Celis, Jack o’ Roonie en Franky Gomez hun tweede album baseren en er hun songs mee boetseren. Van rustige grond is er echter weinig te merken maar wel van weelderige groei. De dertien songs worden voortgestuwd door de drive en dynamiek van het trio dat met boogie, swing, jive en rhythm-and-blues een ongepolijst product aflevert met grote authenticiteit. Op één na zijn de songs allen door zanger/gitarist Doghouse Sam geschreven en zijn avontuurlijke reis voert hem zowel naar landen waar hij al dan niet fysiek zijn invloeden absorbeerde als naar de complexe gevoelsdimensies in de tijd dat zijn songs gestalte kregen. Met bassist Jack o’ Roonie, die ooit nog met Chuck Berry speelde, en drummer Franky Gomez, bekend van Elmore D en TB4Q, heeft hij trouwens twee compagnons de route gevonden die een spontaan verbond met hem aangingen waarbij zij quasi als een drie-eenheid de eed van eeuwigdurende bluespassie aflegden. Om het in glans af te maken werd het album evenals hun vorige ‘Buddha Blue’ opnieuw geproducet door Misha den Haring, bekend van T-99.

 

Keys and Chords .be

Over één nacht ijs zijn Doghouse Sam & His Magnatones zeker en vast niet gegaan want na hun succes en excellente recensies over hun debuut cd ‘Buddha Blue’ mocht de opvolger niet falen, beter nog hij moet en zou er boven uit steken en met die uitdaging trokken Wouter Celis aka Doghouse Sam, Jack ‘Fire’ O’Roonie en Franky Gomez eerder dit jaar vol verwachting de opname studio in.

Hillbilly Hayride

HH-Foto3

 

Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.

Op het podium gáát Hillbilly Hayride ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel compleet.

Dat de bandleden zich kunnen inleven in deze muziek van het Amerikaanse platteland, is eigenlijk niet zo gek. Op de lapsteel kapper na, komen ze regelrecht uit de Peel. Moonshiners worden gewoon jeneverstokers! Een hayride was het oogstfeest bij het naar binnen halen van de eerste baal hooi. Wat is nou het verschil met een aspergefeest? We’re gonna raise a ruckus tonight!

Hillbilly Hayride heeft inmiddels op een paar mooie festivals gestaan, zoals Cajun Moon, Parkfest, de Johnny Cash Memorial Show en Nirwana Tuinfeest. Ook traden ze op in Café Wilhelmina, de Bosuil en de Effenaar.

 

Hi-Tombs

promo-hi-tombs

Echte Rockabilly uit de 50′s, ongepolijst en rauw! Dat is waar Hi-Tombs voor staat! Zij spelen eigen werk, maar denk ook aan de nummer van artiesten als Carl Perkins en Johnny Burnette. Na veel ervaring uit andere bands kwam dit trio in 2007 bij elkaar. In 2012 kwam de huidige drummer erbij om de Hi-Tombs een nieuwe Boost te geven. Junior Marvel is het nieuwste lid van de band en houdt met zijn grooves de sfeer er goed in. De mooie contrabas die aan de frontzanger is gekluisterd maakt het plaatje van deze mannen compleet. Na optredens in binnen- en buitenland zijn zij nog steeds volop aan de weg aan het timmeren, en met resultaat!


Vorig jaar nog speelde zij nog op Rockin’ around Turnhout, Bethune Retro Rock (Frankrijk) en het prestigieuze Screamin’ Festival in Spanje. Samen met Junior Marvel, bekend van onder andere the Hi-Flyers, zetten ze enkele geweldige sets neer. Voor de echte 50′s liefhebber is deze band een genot om naar te kijken en te luisteren!