Menu Show main menu
Back to top
voltage

Twitter mee #OJCNirwana

Voltage & NIRWANA

Optredens bij Nirwana:

Zaterdag 17 Feb 2018

Foto albums bij nirwana:


Voltage

Voltage

In 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, is een 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

In 2016 brult leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH en zet daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden support-shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Intussen werkt het viertal hard aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2017 uit zal gaan komen.

Met de EP “Voltage” maakt de band in 2013 haar debuut. Een jaar later volgt de EP “The Story So Far” die binnen een maand uitverkoopt. Het debuutalbum “Travellin’ Men” wordt in april 2015 gepresenteerd in poppodium Nirwana. Daarna volgen 2 succesvolle jaren waarbij Voltage in 2015 voorprogramma’s speelt voor o.a. Status Quo grootheden John “Rhino” Edwards en John Coghlan.

Voltage brengt je terug naar de 70’s met scheurende gitaren over een strakke ritmesectie.

Dit zegt frontman Dave Vermeulen op hun eigen site van het nieuwe album:

“Alles wat we willen zeggen, wat we meemaken én hebben meegemaakt staat op onze nieuwe plaat!” aldus frontman Dave Vermeulen. “Songs over hoe we vrienden zijn geworden, verlies van dierbaren, de late en lange ritten terug naar Brabant na optredens en andere persoonlijke verhalen. En natuurlijk een gezonde dosis Rock & Roll”.

 

Grim Tim

Grim Tim kookt een brouwsel van alternative rock en blues rock en laat je niets anders doen dan swingen. Alsof je een bar binnenloopt tijdens een Tarantino en iemand staat op het punt een bargevecht te beginnen.  

De heren hebben in het verleden een tour gedeeld met de heren van Birth of Joy, was op podia te vinden met Wolfmother, Editors en zelfs De Dijk. Daarnaast was de band een van de grote Popronde-krijgers van 2017 met maar liefst 32 steden. 

In december duiken de heren samen met Martijn Groeneveld de studio in voor de nieuwe langspeler die staat geplanned voor 2018. 

"Their seventies influenced blues rock and sweet groove already has that sweltering and steamy soulful quality. Their classy and sophisticated rock is a hairy mixture of Black Crowes, Jeff Buckley, Led Zeppelin and Triggerfinger. And we would howl at the moon with them.."