Menu Show main menu
Back to top
Omslagfoto-kubbtoernooi-01

Twitter mee #OJCNirwana

Open Lierops Kubbkampioenschap

16+

Haal je paal weer tevoorschijn, die houten dan hè. Want de tweede editie van het Open Lierops Kubbtoernooi staat voor de deur. Scouting Lierop en OJC Nirwana hebben de handen wederom ineengeslagen om 17 juni weer een fantastisch evenement neer te zetten. Vanaf 14:30 uur zullen de eerste blokken omgaan dus zorg dat je goed traint om je paalbehendigheid tot een exceptioneel niveau te krijgen om de winnaar van vorig jaar ’t kubbt goe’ van de troon te stoten. 

Het spel Kubb, wat ook wel ‘Vikings-schaken’ wordt genoemd, is een simpel maar tactisch spel wat overgewaaid is uit Zweden. De bedoeling van het spel is om met houten stokken, blokken van de tegenstander omver te werpen. Het team dat als eerste de blokken van de tegenstander heeft weggewerkt mag de koning omverwerpen en zal zich tot winnaar kronen.

Stel een team samen tussen de 2 en 6 spelers en geef je op via kubbkampioenschaplierop@gmail.com  onder de vermelding ‘Opgeven 2017’. Inschrijven kost slechts tien euro per team, dit komt ten goede aan de Bevers van Scouting Lierop die dit jaar hun 15-jarig jubileum vieren. De betaling wordt contant gedaan op de dag zelf.