Menu Show main menu
Back to top

Piece of Eden wint eerste voorronde PeelRockRally, In the Attic gaat er vandoor met de publieksprijs

NT-PeelRockRally-voorronde-1

Zaterdag 17 november was het tijd voor de eerste voorronde van de PeelRockRally 2018/2019. Om 20.00 uur gingen de deuren van Nirwana open en werd er direct gestart met de loting voor de volgorde van de bands. Robin Hood had de eer om het spits af te bijten deze avond. Met een strakke set waarin ze in 25 minuten lieten zien wat ze waard waren werd al meteen de lat hoog gelegd wat betreft het niveau van de avond. Ook het publiek was enthousiast en dit bleek achteraf ook aan het aantal stemmen dat ze hadden gekregen!

Na de vuige rock van Robin Hood waren de mannen van Cooking John uit Gemert aan de beurt om hun bluesy muziek los te laten op het publiek. Met bijzonder goede instrumentbeheersing van dit trio stond het optreden als een huis en was de jury dan ook erg gecharmeerd van het optreden wat deze mannen gaven.

Na de changeover van 20 minuten die tussen elke band zat stonden er enkele bekenden op het podium van Nirwana. In The Attic is een band die al eens eerder in Nirwana hebben gespeeld en dat was ook duidelijk te zien in het stemgedrag van het publiek. Met de meeste stemmen van het publiek werden zij de publiekswinnaar van deze avond en zien we deze mannen terug in de finale van de PeelRockRally! Het optreden van In The Attic ging vanaf de eerste noot los en hield pas op toen de instrumenten veilig opgeborgen in de bus lagen. Stil staan is geen optie en de energie spat er dan ook vanaf!

Na al dat mannengeweld zagen we nu 3 vrouwen op het podium. Lilith is de naam van deze band en dit trio bracht aanstekelijke punk met veel dubbele zang. En zoals een punkoptreden ook hoort te zijn was het ook wat chaotisch; we love it!

De laatste band van de avond was uiteindelijk volgens de jury dé kers op kaart. Piece of Eden bracht haar nummers vol overgave waarbij de zang van de zangeres opviel. Ook de samenzang met de gitarist was erg fijn! De punk-rock/pop-punk werd erg strak gebracht en het gehele plaatje beviel de jury erg waardoor ze Piece of Eden bekroonde als jury-winnaar van deze avond. Hierdoor zien we deze band samen met In The Attic terug in de finale van de PeelRockRally op 9 maart in Nirwana.

Via deze weg willen we alle deelnemende bands bedanken voor de vette optredens. Op zaterdag 12 januari vindt de 2e voorronde plaats in Nirwana. We zien iedereen dan graag weer in Nirwana om er een te gekke avond van te maken.

Bij de 2 voorrondes zullen er uiteindelijk 2 publiekswinnaars en 2 jury-winnaars door gaan naar de finale. Van de overige 6 bands zal er nog 1 band door gaan naar de finale die de hoogste combinatiescore (jury & publiek) heeft behaald.


Reageren: