Menu Show main menu
Back to top

Verslag vrijdag

Tijdens het afgelopen Nirwana Tuinfeest gingen de geruchten al, er komt weer een Nirwana Live. En vandaag, vrijdag 26 mei, is het dan zo ver. Er werd een groot weiland gevonden en binnen enkele dagen werd dit omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Een gigantisch podium, veel tentjes voor drank en genoeg eetgelegenheden. Ook de zon was geregeld, misschien een beetje te veel. Perfecte ingrediënten voor het grootste popspektakel ooit in Lierop. Een festival openen is niet altijd makkelijk maar Rondé heeft het voordeel dat ze al diverse hits op hun naam hebben. Ook het mooie weer trekt al vroeg vele mensen naar deze band. Rondé is op dit moment één van de meest veelbelovende bands van Nederland. En ook live weten ze dat waar te maken, een uitstekende set en een waardige opener voor deze 2 dagen Nirwana Live.

Blaudzun is al langer een gevestigde naam in Nederland en België. Goed doordachte muziek, 7 geroutineerde muzikanten op het podium. Maar het duurde toch een tijdje voordat de vonk oversloeg, misschien was het iets te vroeg. Maar ook veel mensen genoten stilletjes van deze set. Blaudzun had weinig contact met het publiek en daardoor leek het allemaal wat afstandelijk. De songs staan echter als een huis, uiterst professioneel gebracht.

Racoon kan makkelijk een uur vullen met hits. En dat deden ze dus ook en het publiek genoot. Zanger Bart van der Weide is wel iemand die graag contact maakt met het publiek, het liefst op een komische manier. Luisterliedjes, meezingers en tegenwoordig ook nederlandstalig. Intussen viel langzaam de duisternis in en werd het effect van de mooie lichtshow steeds beter zichtbaar. Ook de temperatuur daalde langzaam wat ook wel prettig was. Heel indrukwekkend is Racoon live, zo dicht bij het origineel.

Het was duidelijk dat veel fans kwamen voor Racoon maar de meesten kwamen toch voor Chef Special. Een band die de wereld aan het veroveren is maar ze genoten er toch zichtbaar van weer eens in Lierop te spelen. Chef Special was zowel visueel als muzikaal het hoogtepunt van vandaag. De belichting was perfect uitgekiend met zelfs wat vuureffecten. Ook het geluid klinkt buitengewoon goed en het volume is aangenaam maar hard genoeg dat heel Lierop kan meegenieten, uiteraard klaagt daar niemand over in Lierop festivaldorp. Chef Special speelde het veld plat. Hun enthousiasme sloeg al snel over op de duizenden toeschouwers. Veel percussie en met name de strakke blazerssectie maakten indruk. Ongetwijfeld gaan ze weer snel in het buitenland toeren. Ze ze verdienen zeker een grote internationale doorbraak. Zo kwam een einde aan dag 1 van Nirwana Live. 4 Verschillende soorten bands, voor elk wat wils. Dag 2 zal naar verwachting 7000 mensen kunnen verwelkomen, een indrukwekkend aantal.  


Reageren: