Menu Show main menu
Back to top

Verslag zaterdag

Op deze tweede dag van Nirwana Live wordt het publiek verwelkomd door Haevn. Lekker ontspannende klanken gebracht door een band die steeds populairder wordt. Klanktapijten worden uitgerold en de vocalen passen hier perfect bij. Het steeds talrijker wordende publiek zoekt een plaatsje op het grote veld, bij voorkeur in de schaduw want ook de zon wilde vandaag weer bij Nirwana Live aanwezig zijn. 

Na de rustgevende klanken van Haevn is het tijd voor een vreemde eend in de bijt, The Pilgrims. In de jaren ’90 razend populair en toen speelden ze al in Nirwana binnen. Stevige rock gebaseerd op Amerikaanse rootsrock en veel seventiesinvloeden. Met name de rauwe stem van Reniet Vrieze steelt de show. Niet iedere Marco Borsato fan is gecharmeerd van deze band maar The Pilgrims krijgen toch ook veel respons van het publiek. Jammer dat de vaart er niet lekker in kwam maar een scheurende gitaar en jankend orgeltje maakt vele mensen blij.

Wie nog veel meer mensen blij maakt is Miss Montreal. Ongetwijfeld de gekste en spontaanste zangeres van Nederland. Vanaf minuut 1 kreeg ze het publiek mee, wat een topentertainer! Natuurlijk draait het om de muziek en dat zit wel goed bij Miss Montreal. Uitstekende muzikanten en hit na hit komt voorbij en ondanks de hitte geeft Sanne zich 100% en ze genoot zelf net zo hard als de duizenden fans.

Inmiddels valt de avond en wordt de temperatuur aangenaam. Helaas zijn er mede door de hitte van de afgelopen dagen wat problemen met de drankbevoorrading maar door de geweldige inzet van vele vrijwilligers kon dit goed opgelost worden en de kleine irritaties die er waren werden dan ook snel vergeten.

Dus kon iedereen met een koud biertje in de hand relaxen van de vrolijke klanken van Caro Emerald. Haar laatste optreden voordat ze met zwangerschapsverlof gaat. En dus trok ze met haar band nog even alles uit de kast. Door haar jazz opleiding kan ze zo relaxed en loepzuiver zingen. In combinatie met blazers en percussie en gebaseerd op de jaren ’50 muziek heeft Caro Emerald een unieke sound. Ook internationaal is er veel waardering en zeker ook op Nirwana Live. Er werd gedanst, meegezongen en genoten.

Al de optredens waren goed of geweldig maar de meeste mensen kwamen toch voor Marco Borsato. Enkele dagen spanning of hij zou komen, maar hij stond er. Live in Lierop, voor duizenden enthousiaste fans. Zijn stem was nog niet optimaal maar als het nodig was konden de fans de zang wel overnemen. Ieder nummer werd luidkeels meegezongen en de meer gevoelige ballads waren mooie rustpuntjes. Bij het nummer Dochters werd soms een traantje weggepinkt door de vele moeders/vaders die met dochter voor het podium stonden. Alles was top aan dit optreden: de inzet van Marco na een zware week, de professionele band, de lichtshow en de vele hits.

Zo sloot Nirwana Live 2017 af op een gedenkwaardige manier. Volgens organisator Mark van Horik komt er de komende 15 jaar geen Nirwana Live, maar Mark kennende zal het zeker geen 15 jaar duren.

Deze twee mooie dagen waren alleen mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Zij verdienen groot respect, maar ook de familie van den Boogaard en familie Kuijpers die met het beschikbaar stellen van hun accommodatie en ruimte dit festival mogelijk maakten. Dit geldt ook voor de  direct omwonenden die ondanks wat ongemakken ook allemaal meewerkten om Nirwana Live mogelijk te maken.

Tot over 2, 3, 4 jaar misschien?


Reageren: